D66: Groen, duurzaam en sociaal

Elke kwartier een trein tussen de grote steden in Overijssel, bussen op aanvraag en het halen van de klimaatdoelen van Parijs. Dit wil de fractie van D66 Overijssel.

Ze komen steeds dichterbij, de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart. Maar waar moet je als jongere op stemmen? De Werkplaats probeert je zo goed mogelijk voor te bereiden met het Windesheim Verkiezingsdebat op donderdag 14 maart. Dagelijks zetten we één deelnemende partij de spotlights met vandaag D66. 

D66 staat bekend als een progressieve-midden partij en hecht in haar programma onder meer waarde aan democratische vernieuwing en een versnelde energietransitie. De afgelopen jaren zijn de democraten gegroeid in Overijssel. Bij de vorige verkiezingen van 2015 haalde de partij 4 zetels in de Provinciale Staten. Wybren Bakker voert de lijst aan deze verkiezingen.

In haar programma ‘Groen, duurzaam en sociaal’ staat dat D66 een versnelde energietransitie wil en dat ze werkt aan een 100% CO2-neutrale elektriciteitsvoorziening. De partij wil dat Overijssel van het gas afgaat en inwoners participeren in initiatieven voor wind- en zonne-energie. D66 streeft naar een watertankstation binnen elke straal van 100 kilometer.

De partij stelt voor om nieuwe seniorenwoningen te realiseren, om de doorstroming in de woningmarkt te stimuleren zodat er meer woningen beschikbaar komen voor starters. De democraten zetten in op flexibel bouwen en vinden dat gemeenten ruimte moeten krijgen om te bouwen voor een specifieke doelgroep. D66 streeft naar een grensoverschrijdende arbeidsmarkt en wil scholen die zich richten op de vraag van arbeid subsidies geven.

D66 pleit voor elk kwartier een trein tussen Deventer en Zwolle, tussen Zwolle en Enschede en tussen Enschede en Deventer. De trein van Zwolle naar Enschede moet doorgetrokken worden naar het Duitse Munster. De partij zet ook in op nachttreinen in het weekend. Het busvervoer moet op de schop. Lijndiensten zijn volgens D66 achterhaald. In plaats daarvan moeten busmaatschappijen in spelen op de vraag van de klant zodat bussen rijden op aanvraag van de reiziger. De N35 en de A1 zijn volgens de partij de grootste knelpunten in het wegennet van Overijssel. Langs de afritten kan windenergie worden opgewekt.

Kyra Selles van D66 komt naar het debat. Jij ook?

Kom naar het Windesheim Verkiezingsdebat, een debat over de Provinciale Statenverkiezingen speciaal voor jou: op donderdag 14 maart om 15:00 uur in G2.20. Meer weten over de verkiezingen en over ons debat? Klik dan hier en blijf op de hoogte.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *