Persbericht Windesheim Verkiezingsdebat

Jongeren enthousiast maken voor de meest saaie verkiezingen van Nederland; dat is het doel van een enthousiaste groep journalistiekstudenten. In samenwerking met de provincie Overijssel organiseren zij een verkiezingsdebat speciaal gericht op jongeren. Niet vanwege een schoolopdracht of voor studiepunten, maar uit eigen initiatief!

De aanleiding voor het debat zijn de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart. De provinciale politiek staat gevoelsmatig ver van jongeren af. Met het verkiezingsdebat probeert de organisatie hier verandering in te brengen. Alle politieke partijen uit de provincie zijn hiervoor uitgenodigd.

Het wordt een dynamische middag. Geen langdradige debatten, maar veel vaart, korte videoportretten en interactie met het publiek. De stellingen worden gebaseerd op thema’s die op provinciaal niveau voor jongeren interessant zijn. Het hele debat wordt gefilmd en is live te volgen via www.uitdewerkplaats.nl/verkiezingen.

Het debat begint om drie uur en wordt afgetrapt door een bekende tv-persoonlijkheid. Hij zal een een masterclass ‘omgaan met politici’ geven. De Commissaris van de Koning zal daarna officieel het debat openen.

Voorafgaand aan het debat vindt op hogeschool Windesheim het DemoCrazy festival plaats met muziek, een stemwijzer en een hapje en een drankje.

Wilt u meer weten over het debat of in contact komen met de organisatie? Neem dan contact op met Julia Bokdam via  06 30067754, mail naar verkiezingen@uitdewerkplaats.nl of kijk op www.uitdewerkplaats/verkiezingen.

partijlogos


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *