Forum voor Democratie: Concentreren op de kerntaken

De mogelijkheid tot provinciale referenda, stoppen met de energietransitie vanuit de provincie en een betere treinverbinding tussen Zwolle – Wierden – Enschede. Zomaar een greep standpunten uit het verkiezingsprogramma van Forum voor Democratie.

Ze komen steeds dichterbij, de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart. Maar waar moet je als jongere op stemmen? De Werkplaats probeert je zo goed mogelijk voor te bereiden met het Windesheim Verkiezingsdebat op donderdag 14 maart. Dagelijks zetten we één deelnemende partij de spotlights met vandaag Forum voor Democratie, kortweg Fvd.

Het is de eerste keer dat FvD deelneemt aan de Provinciale Statenverkiezingen in Overijssel. Met Johan Almekinders als lijsttrekker probeert de partij zoveel mogelijk zetels te bemachtigen.

De partij is voor een beter milieu, maar vindt de maatregelen van nu te duur. Bovendien vindt de fractie dat er geen meetbaar effect te zien is op het klimaat. Daarom wil ze stoppen met het aanleggen van windmolenparken en zonneweiden en stoppen met het opwekken van energie vanuit biomassa.

Forum voor Democratie gaat ervan uit dat de komende vijftien jaar de behoefte aan woningen toe zal nemen. Om dit probleem op te lossen wil de partij meer woningen bouwen. De provincie heeft hierbij een faciliterende functie en de gemeente heeft de regie. Tevens wil ze dat kantoorruimtes die niet verhuurd worden, omgetoverd worden tot woonruimte.

Het vervoer in de provincie moet ook verbeterd worden. Zo wil de partij een spoorverbinding aanleggen tussen Groningen en Enschede, van de N35 een rijksweg maken en snelfietspaden aanleggen.

Johan Almekinders is bij het debat. Jij ook?

Kom naar het Windesheim Verkiezingsdebat, een debat over de Provinciale Statenverkiezingen speciaal voor jou: op donderdag 14 maart om 15:00 uur in G2.20. Meer weten over de verkiezingen en over ons debat? Klik dan hier en blijf op de hoogte.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *