SP: Overijssel veranderen op een eerlijke manier

Vol inzetten op omschakeling naar streeklandbouw, alleen nog ledverlichting langs provinciale wegen en fietspaden en Lelystad Airport niet uitbreiden. Dit en nog veel meer is te lezen in het verkiezingsprogramma van de SP.

Ze komen steeds dichterbij, de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart aanstaande. Maar waar moet je als jongere op stemmen? De Werkplaats probeert je zo goed mogelijk voor te bereiden met het Windesheim Verkiezingsdebat op donderdag 14 maart. Dagelijks zetten we één deelnemende partij de spotlights met vandaag de Socialistische Partij, kortgezegd SP.

Onder de naam ‘Rechtvaardig veranderen’ wil de SP proberen om op 20 maart vijf zetels te bemachtigen. De lijsttrekker deze verkiezingen is Harry Broekhuijs. Hij zal ook deelnemen aan het Windesheim Verkiezingsdebat.

De partij staat in het programma uitgebreid stil bij de aanpak van de milieuverandering. Dit probleem moet rechtvaardig aangepakt worden volgens de fractie. Dit wil zeggen dat de vervuiler betaalt voor de mate waarin hij vervuilt. Daarnaast mag op de Overijsselse bodem geen gaswinning of CO2-opslag meer plaatsvinden. 

Fietsers moeten ook meer ruimte krijgen. De fractie wil versneld fietssnelwegen aanleggen om zo de drukte in het OV in de spits te verminderen. Bovendien is de partij voor goede en regelmatige bus- en treinverbindingen, ook op het platteland. De bussen mogen overigens in 2020 niet meer op fossiele brandstof rijden.

Harry Broekhuijs komt namens de SP. Jij ook?

Kom naar het Windesheim Verkiezingsdebat, een debat over de Provinciale Statenverkiezingen speciaal voor jou: op donderdag 14 maart om 15:00 uur in G2.20. Meer weten over de verkiezingen en over ons debat? Klik dan hier en blijf op de hoogte.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *