PEC Zwolle wint tweede wedstrijd op rij

PEC Zwolle opent het bekerseizoen met een 4-1 overwinning op De Graafschap. Met deze zege boekt de ploeg van trainer Art Langeler de tweede winstpartij op een rij. De Blauwvingers voegen zich hiermee bij de laatste 32 ploegen in de TOTO KNVB beker.

Het is weer fijn om PEC Zwolle supporter te zijn. Na een aantal moeizame weken lijkt de zon weer te schijnen in de Overijsselse hoofdstad. ,,Deze overwinning is goed voor het team en lekker voor het vertrouwen’’, zegt PEC Zwolle middenvelder Dean Huiberts. ,,Je weet dat je de betere ploeg gaat zijn, veel aan de bal komt en het tempo hoog moet houden. De eerste helft deden we dat wat minder, maar uiteindelijk trek je de voorsprong over de streep en win je met 4-1.’’

De Graafschap is een ploeg die uitkomt in de Keuken Kampioen divisie, het tweede niveau in Nederland. Ondanks het moeizame seizoen vindt Huiberts dat de Zwollenaren aan hun stand verplicht waren om deze wedstrijd te winnen. ,,Ja natuurlijk, wij spelen in de Eredivisie en met alle respect, dan moet je deze wedstrijd gewoon winnen.’’ Huiberts zelf had met zijn doelpunt een belangrijk aandeel in het duel. ,,Toen ik scoorde wist ik dat we deze wedstrijd zouden winnen.’’ Ondanks dit doelpunt blijft de middenvelder kritisch op zichzelf. ,,De eerste helft was ik slordig, ik liet me verrassen en hield het tempo te laag. In de tweede helft heb ik goed gestreden en het team kunnen helpen met een goal. Al met al kan ik tevreden terugkijken, maar het moet wel echt beter. ‘’