Die heeft een peper in zijn reet nodig

Op weg naar het concert van The Red Hot Chili Peppers

Je wordt wakker op een vrijdagochtend door een zonnestraal die door de wapperende gordijnen je gezicht raakt. Je dag begint goed want vandaag is het dan eindelijk zo ver. De dag waar jij al vanaf het begin van het jaar op aan het wachten bent. Het concert waar jij o zo’n zin in hebt. Je gaat namelijk voor het eerst van je leven naar een van je favoriete bands. Namelijk: The Red Hot Chili Peppers!  

Het is net 12 uur geweest. Samen met een vriendin stap ik in de auto, op weg naar Nijmegen, want daar wordt immers het concert gegeven. Voordat het concert begint gaan we alvast naar het hotel om in te checken en om nog even voorafgaand aan het concert in het centrum te gaan winkelen. Ook eten we alvast wat bij de lokale Ramen tent. Straks in het Goffertpark is alles f***ing duur. Rond half vijf lopen we weer, met een volle maag, naar de auto om vervolgens naar het Goffertpark te gaan. Na een hoop gedoe met parkeerwachters vinden we eindelijk de parkeerplaats waar we al ruim een kwartier naar op zoek zijn. “Moet je aan mijn collega vragen waar je moet zijn”. Een collega die we twee minuten daarvoor nog spraken en die hetzelfde advies gaf.  Samen met een hele stoet aan mensen lopen we uiteindelijk richting het concert. 

Eenmaal binnen zien we pas echt hoe verschrikkelijk groot dit concert is. Overal waar je kijkt zie je mensen en tentjes waar drinken en eten te halen zijn. Ik ruik het bier en hoor mensen enthousiast praten over hoe mooi zij het vinden om hier dan eindelijk te zijn. “Wat is dit gaaf!” Bij de merchandise zie ik iets hangen waarvan ik denkt: “Dat moet ik hebben!”. Een beige-achtige trui met aan de voorkant de tekst: “Unlimited love World tour 2022” en op de achterkant het logo van de band. Ik besluit in de rij te gaan staan die veel te lang is voor deze veel te dure trui. Maar, na 20 minuten in die rij te hebben gestaan wordt de trui van het displaybord afgehaald. Uitverkocht. Shit! Aan de andere kant van het terrein zie je nog een tentje waar ze de kleding verkopen, daar hangt de trui nog wel. Snel erheen voordat hij daar ook weg is. 

Na nog weer een kwartier wachten begint het voorprogramma. Halverwege dat voorprogramma ben je dan eindelijk aan de beurt en wat heb je een geluk dat de trui nog beschikbaar is in jouw maat! Toch maar even passen. Je trekt de trui over je hoofd. De stof voelt heerlijk zacht aan en wat is de trui lekker warm. Afrekenen en gaan, want dan is hij echt van jou. Even later is het dan toch eindelijk tijd is voor: “The main event”. Ja hoor, dames en heren, daar zijn ze dan eindelijk: The Red Hot Chili Peppers! De Peppers spelen de eerste noten van jouw favoriete nummer. Ik krijgt van top tot teen kippenvel en voel me voor het eerst in tijden dolgelukkig, wat is dit mooi zeg! Ik schreeuw de longen uit mijn lijf terwijl ik keihard meezing met de nummers waar ik zoveel van houd. Het wachten was het waard! 

Reacties

Your email address will not be published.