Sinterklaas blij om terug te zijn in Zwolle

Na een jaar zonder intocht, zetten Sinterklaas en zijn Pieten weer voet aan wal in de binnenstad van Zwolle. Dit jaar werd het evenement anders georganiseerd dan andere jaren. Normaliter wordt er een parade georganiseerd in de stad. Dit jaar werd de Goedheiligman verwelkomd in een afgesloten gebied. Ondanks alle restricties kan de gemeente Zwolle terugkijken op een geslaagd feest. 

Op het Rodetorenplein in Zwolle waren 5000 bezoekers getuige van de intocht van Sinterklaas. Zij hebben kunnen genieten van diverse activiteiten. Van dansen en knutselen tot aan lekker eten, overal was aan gedacht. Diverse bedrijven hebben zich ingezet om er dit jaar een groot feest van te maken. 

Na ongeveer anderhalf uur wachten, gebeurde hetgeen waar het hartje sneller van gaat kloppen. Sinterklaas en zijn Pieten kwamen toen de binnenstad invaren. Op het podium aangekomen genoot de Goedheiligman zichtbaar van alle festiviteiten. ,,Het voelt als thuiskomen’’, zei de Goedheiligman. ,,Het is mooi weer en het is droog gebleven, dat is ook altijd fijn. Onderweg naar Nederland hebben we wat storm gehad, maar over het algemeen hebben we een goede reis gehad.’’ Hoewel de Sint blij was dat er weer een intocht kon plaatsvinden, blijft hij voorzichtig. ,,Net als vorig jaar proberen we nog steeds de afstand te bewaren.’’

Een man die ook heel blij was met het evenement was burgemeester Peter Snijders. ,,Het is fantastisch om al die blije gezichten te zien’’, zei Snijders. De kinderen hebben hier heel erg naar uitgekeken en we zijn blij dat we dit hebben kunnen organiseren. Vorig jaar hebben we de intocht gevierd achter een schermpje, dat is toch anders dan nu. Je merkte wel dat het erg spannend was voor heel veel kinderen.’’ De burgemeester is blij met het geslaagde evenement, maar hoopt dat de parade volgend jaar weer door kan gaan. ,,Dat zou natuurlijk mooi zijn en ik ga er ook van uit dat het kan. Nu hebben we in ieder geval een stap in de goede richting gezet.’’

Mijn naam is Davy, 21 jaar en journalist. De afgelopen jaren heb ik mij ontwikkeld binnen de journalistiek. Mede door mijn stages bij Almere City FC en PEC Zwolle heb ik kennis opgedaan binnen dit werkveld. Het is mijn ambitie om later sport- verslaggever, talkshow host of commentator te worden bij een sportclub- , organisatie of zender.

Reacties

Your email address will not be published.