Nu is het haar grootste droom om succesvol te worden in de journalistieke wereld!

Gaia Brondijk

Creatief, zorgzaam en vrolijk. Dat zijn de drie woorden waarmee Gaia (18) zichzelf omschrijft. Op dit moment is ze bezig met studeren op het HBO, over drie-en-een-half jaar heeft ze hopelijk haar diploma als Journalist op zak.  

In 2020 studeerde ze af aan de havo en met haar diploma op zak besloot ze dat het tijd was voor een tussenjaar waarin ze veel kon werken en leuke dingen kon doen. Gaia was van plan om in haar tussenjaar voor drie maanden te vertrekken naar Amerika. Om daar stage te lopen op een basisschool en haar familie te bezoeken. Helaas kon dat niet doorgaan door corona. Maar dit gaat ze zeker inhalen. Ze hoopt dat het lukt om haar reis komende zomer in te halen. 

Na een jaar vond ze het echt wel weer tijd om te gaan studeren. “Anders wordt de stap om weer te gaan beginnen steeds groter.” Ze studeert nu Journalistiek op Hogeschool Windesheim in Zwolle. “Ik wilde iets gaan studeren waar ik mijn creativiteit in kwijt kan. Ik heb ook gekeken naar andere opleidingen zoals; docent Engels of Nederlands. Totaal wat anders. Toch is het Journalistiek geworden. Hier kan ik het best mijn eigen creativiteit kwijt.” Haar interesse ligt bij het schrijven van achtergrondverhalen. Ze vindt het erg interessant om verhalen aan te horen en daar over te schrijven. “Ik wil graag voor andere mensen wat kunnen betekenen en een luisterend oor zijn.” 

Muziek 

Als je het woord muziek noemt glundert Gaia van oor tot oor. Muziek is een passie voor haar. Ze zingt en speelt piano. “Dat heb ik van mijn moeder. Ze is muziekdocent dus vanaf mijn jeugd ben ik al veel met muziek bezig. Daarom heb ik ook een goede band met mijn moeder. We delen dezelfde passie.” Heel lang heeft ze de droom gehad om een studie te kiezen die te maken heeft met muziek.  Ze vertelt dat de muziekwereld hard is en de kans klein is om daarin groot te worden.  Het lijkt haar nog steeds gaaf, maar baanzekerheid vindt ze voor nu erg belangrijk. “Voor nu is het mijn hobby en dat vind ik alsnog hartstikke leuk.” Nu is het haar droom om succesvol te worden in de journalistieke wereld!  

De toekomst 

Op de vraag hoe haar toekomst er uit gaat zien weet Gaia niet meteen een antwoord te geven. Ze wilt sowieso gaan werken in de journalistiek. “De opleiding journalistiek is erg breed. Nu zou ik echt nog niet durven zeggen wat ik hier later mee wil gaan doen.” Met name de eerste twee jaar van de opleiding wilt ze gaan onderzoeken welke richting ze op wilt en waar haar passie in de journalistieke wereld ligt.  

Ideale dag 

Een ideale dag voor Gaia ziet er als volgt uit: heerlijk op vakantie en leuke dingen doen. Het liefst gaat ze naar Engeland. “Ik heb een grote liefde voor Engeland. Ik ga daar graag heen en bezoek dan kasteeltjes, maak foto’s en doe leuke dingen in de stad.” Ook Amerika is een favoriet. Een deel van haar familie woont daar. Ze is daar op haar zesde en twaalfde geweest en gaat graag nog eens terug. “Het is daar één groot feest, echt fantastisch!” Ze vertelt dat het lastig is om daar vaker heen te gaan omdat het prijzig is. De kosten voor een jaarlijks bezoek zijn hoog dus dat zit er helaas niet in geeft Gaia aan. “Ik hoop snel weer terug te gaan”, sluit ze het interview af.  

Een negentienjarige vrolijke en creatieve student Journalistiek. Door haar grote nieuwsgierigheid komt ze alles te weten wat ze nodig heeft voor het schrijven en produceren van haar stukken. Haar hoofd zit vol ideeën waar ze graag mee aan de slag gaat. Ze is vooral geïnteresseerd in lifestyle en food.

De aankomende jaren wilt ze zich graag gaan ontwikkelen in de Journalistieke wereld. Van kleins af aan wist ze al wat ze later wilde worden. Tijdschriftenmaker, net als Linda de Mol bijvoorbeeld. Wie weet komt ze ooit zo ver.

Reacties

Your email address will not be published.