Verdachte omstandigheden rond de dood van John McAfee

Janice McAfee, weduwe van softwareontwikkelaar John McAfee blijft op haar twitter vragen stellen over de dood van haar man. De oprichter van gelijknamig computer- en netwerkbeveiligingsbedrijf “McAfee” pleegde volgens officiële verhalen op 23 juni 2021 zelfmoord in zijn cel in Spanje. McAfee beroofde zichzelf van het leven enkele uren nadat bekend werd dat hij door Spanje overgeleverd zou worden aan de Amerikaanse autoriteiten. McAfee werdt verdacht van belastingfraude, waarvoor hij in oktober 2020 werdt opgepakt in Barcelona. 

De dood van John McAfee doet volgens velen op het internet denken aan de mysteries rondom de dood van Jeffrey Epstein. Waarbij ook het officiële verhaal vertelt dat Epstein zichzelf ombracht door verhanging. Zoals toen op internet de hashtag: #EpsteinDidntKillHimself ontstond, is er nu ook de hashtag #JohnMcAfeeDidNotKillHimself zoals ook te zien in tweets van zijn vrouw Janice. Maar wat zijn precies de vragen/argumenten van de mensen die het officiële verhaal niet voor waar aannemen?  

Een van de grootste aanleidingen voor de twijfels online is onderstaande tweet van ongeveer anderhalf jaar voor zijn dood. Hierin stelt McAfee dat hij aanleidingen heeft om te vermoeden dat de Amerikaanse autoriteiten achter hem aan zitten. “We’re going to kill yourself” schrijft hij daarbij. Ook de woorden: “If I suicide myself, I didn’t. I was whackd” vallen op. Volgens hem zou hem dus hetzelfde kunnen overkomen als volgens de theorie die er rondgaat over de dood van Jeffrey Epstein. Een theorie waar McAfee openlijk op zijn twitter bevestigd in te geloven. Ook tweette hij: “Know that if I hang myself, a la Epstein, it will be no fault of mine.” $WHACKD is ook een cryptocurrency die John McAfee gestart is in 2019.

Ook vinden mensen, waaronder zijn vrouw, zijn zogenoemde afscheidsbrief ongeloofwaardig. Janice McAfee kan zich niet voorstellen dat dit het enige is wat hij zou hebben geschreven. Het lijkt meer op een schets voor een nieuwe tweet van hem stelt zij. Ook zou in eerste instantie het afscheidsbriefje niet bij de spullen van John McAfee hebben gezeten toen ze die op ging halen bij de gevangenis. Onder de tweet zijn er ook mensen die het afscheidsbriefje anders interpreteren. Zo stellen sommige dat het er duidelijk uitziet als een in wanhoop bij elkaar gekalkt afscheid. En pakken ze een van de weinig leesbare zinnen: “I want to control my future, which does not exist” als een duidelijke aanleiding en afscheid.  

Afscheidsbriefje van John McAfee

In Janice McAfee haar reactie op de dood van haar man komen er een aantal dingen naar voren die volgens haar vreemd zijn verlopen. Zo stelt ze dat haar man niet verrast was door de beslissing van de Spaanse rechtbank, maar het al aan had zien komen. En dat zij en haar man daarom ook klaar waren voor de volgende stappen in het juridisch proces. Daarom vindt zij het onwaarschijnlijk dat dit een reden zou zijn dat hij zichzelf van het leven zou beroven. Ook zouden de twee elkaar via de telefoon twee keer gesproken hebben op de dag dat John McAfee stierf, en sloot John dat gesprek af met de belofte haar ’s avonds weer te bellen. 

Verder zou de verspreiding van het nieuws raar verlopen zijn. Janice McAfee zou het nieuws van John zijn dood namelijk via internet hebben gehoord in plaats van via de normale weg via het rechtssysteem. Hetzelfde geldt voor het afscheidsbriefje. Ook dat werd via de media bekend in plaats van via het rechtssysteem. Daarbuiten zou de familie van John McAfee hebben gevraagd om een tweede onafhankelijke autopsie, nadat uit de eerste zelfmoord kwam als officiële doodsoorzaak. Deze tweede autopsie is er nog niet geweest, althans niet openbaar. 

De verklaring van Janice McAfee

Er zouden volgens mensen op het internet genoeg redenen zijn waarom er autoriteiten of mensen van John McAfee af zouden willen. Hij zou namelijk veel informatie hebben over corruptie en misstanden binnen de Amerikaanse overheid. Ook Janice McAfee plaatst deze bewering op Twitter, een aantal dagen voor dat John McAfee overlijdt.  

John McAfee was een veelbesproken persoonlijkheid. Persbureau Reuters noemt hem in het persbericht over zijn dood “Larger-than-live”. McAfee had 49 kinderen en zou hij Janice hebben ontmoet toen ze nog als prostituee werkte. Zelf zegt het koppel dat hij haar bevrijd heeft uit de handen van een gewelddadige pooier. Ook werd hij ooit verdacht van de moord op zijn buurman. Hier werd hij uiteindelijk nooit voor vervolgd. McAfee leefde een tijd op een boot op internationale wateren samen met Janice, een aantal honden en twee beveiligers.  

Wat er precies gebeurd is met John McAfee blijft dus voor veel internetgebruikers dus nog een vraag. Zij hopen dat uiteindelijk de zogenoemde waarheid over zijn dood naar buiten gaat komen.  

Als journalist wil ik het liefste zo dicht mogelijk op het nieuws staan, dus op de plek waar het daadwerkelijk gebeurt. Alleen dan kan je volgens mij het hele verhaal vertellen. Ik deins niet terug voor een uitdaging want ik vind mijzelf het beste in oncomfortabele en bijzondere situaties.

Reacties

Your email address will not be published.