The Touch Of Hilversum

Ze wisten er allemaal van. Ome John zelf, zussie Linda, kleine Johnny, Martijn Krabbé, Roel van Velzen, Wendy van Dijk, and the list goes on. Geen van allen heeft actie ondernomen. Ze laf noemen is te zacht uitgedrukt. Kunt u zich voorstellen dat u de mogelijkheid heeft om seksueel wangedrag jegens jonge en soms zelfs minderjarige meisjes te voorkomen, maar toch uw waffel houdt? Ik in ieder geval niet. Je moet wel een bijzonder corrupt persoon zijn om je luizige baantje te verkiezen boven de veiligheid van jonge meisjes. Dit blijkt echter geen enkel probleem voor menig showbizz-sukkel. Zouden ze nou relaxed in hun kleedkamer hebben gezeten wetende dat op een andere verdieping een meisje achterna wordt gezeten door Jeroen Tietbergen? (Snapt u? Tietbergen?)

Misschien ben ik wat hard, maar de gedachtegangen van deze mensen zijn naar mijn mening bizar en in tegenstelling tot hen neem ik geen blad voor de mond. “Maar Karman, misschien zit je fout en wisten ze er inderdaad helemaal niks van af?” Die stelling wordt met de dag minder geloofwaardig; er zullen ongetwijfeld wat personen rond The Voice zijn die geen benul hadden van wat er zich allemaal afspeelde, maar dat zal slechts een hele kleine minderheid zijn. Ten eerste is het geen geheim dat het in Hilversum stikt van de televisie taboes, dat geeft al aan dat het zwijgen over misstanden eerder regel dan uitzondering is. Ten tweede duiken er steeds meer fragmenten op van BN’ers die al dan niet tussen neus en lippen door laten merken dat ze weet hadden van de gang van zaken rond The Voice. Neem nou Anouk. “Als er geneukt moet worden, moet er geneukt worden.” Zei zij een paar jaar geleden tegen Twan Huys in College Tour. Nu ben ik het in de meeste gevallen eens met die stelling, maar niet in het geval van jonge meisjes die hun droom willen waarmaken en zich daardoor gedwongen voelen mee te gaan in de avances van de mensen die die droom ook waar kunnen maken. Kortom, de vermoorde onschuld spelen is zinloos. Tot zover de nuance.

En dan komt nu het allerergste, de zogenaamd verontwaardigde reacties van mensen uit het wereldje. Nu krijgen we wekenlang BN’ers die met een vuurvaste frons op hun melik bij praatprogramma’s gaan zitten om te zeggen dat ze zo ongelofelijk meeleven met de slachtoffers. Blegh. En die tweets, oh de tweets! “Ik ben compleet overvallen en in shock door het nieuws over The Voice. Verschrikkelijk. Het is heel goed dat alles wordt onderzocht. Ik hoop dat de waarheid boven tafel komt. Voor nu wil ik iedereen die hier schade en verdriet door is toegebracht heel veel sterkte wensen.” Aldus Martijn Krabbé. Flikker toch op man.


Het opvullen van de vrijgekomen prime-time zal voor RTL4 ongetwijfeld een probleem zijn, maar ik heb een prachtig format bedacht die ze, gratis en voor niks, mogen gebruiken. Hear me out; een grote zaal, met in het midden vier stoelen met daarin oud-coaches en presentatoren van The Voice. Ome John leest de verklaring uit de aangifte van één van de slachtoffers voor. Wie denkt de modus operandi van de desbetreffende predator te herkennen drukt op de grote rode knop en mag een gok wagen. Is het antwoord goed? Door naar de volgende ronde! Bij een fout antwoord wordt men veroordeeld tot levenslang werken op de redactie van RTL Boulevard. De grote prijs voor de uiteindelijke winnaar is in de vergetelheid raken, al is dat wellicht meer een prijs voor Nederland. Noem het maar The Touch of Hilversum ofzo. Zal dit net zo’n kijkcijferkanon worden? ik zou in ieder geval aan de buis gekluisterd zitten.

Mijn naam is Noah, 23 jaar, opgegroeid in Blokzijl maar woon inmiddels al een paar jaar in Groningen. Ik heb een passie voor muziek en spendeer daarom mijn vrije tijd het liefst met een plank met zes snaren. Ik kleur niet zo graag binnen de lijntjes, de puberale rebellie ben ik helaas nooit ontgroeid. Qua journalistiek ben ik het meest geïnteresseerd in misdaad en zou het liefst in de voetsporen treden van Peter R. de Vries.

Reacties

Your email address will not be published.