Gerenoveerd otterverblijf Natuurpark Lelystad wordt feestelijk geopend in februari

Foto: Gaia Brondijk

Het gerenoveerde otterverblijf in Natuurpark Lelystad wordt in februari feestelijk geopend. Dat liet Rolf Hendriks, medewerker Het Flevo-Landschap, afgelopen week weten.  “We zijn er erg blij mee en ook erg trots op. Het liefst openen we het verblijf vandaag, maar we moeten gewoon nog even wachten tot hij echt af is”, vertelt Rolf Hendriks. In het nieuwe verblijf kunnen bezoekers oog in oog komen te staan met een otter, door een ruimte met glazen wanden. 

Natuurpark Lelystad is een park waar natuur en dieren hun vrije gang kunnen gaan. De verschillende dieren lopen vrij rond in grote leefgebieden die voor het grootste deel omsloten zijn door hekken. Hierdoor leven de dieren gescheiden van de bezoekers en zijn ze elkaar niet tot last. “Eigenlijk is het spontaan zo ontstaan, het is nooit de bedoeling geweest om een soort safaripark aan te leggen. Maar we zijn ontzettend blij dat het zo is uitgepakt en dat we zo’n mooi park hebben in Lelystad”, vertelt Hendriks enthousiast. “En we hopen dat we het otterverblijf inderdaad komende februari op een feestelijke manier kunnen openen.” 

Een achttienjarige journaliste, creatieveling en vooral geïnteresseerd in Human Interest verhalen. Ze studeert journalistiek aan Hogeschool Windesheim en is elke zaterdag te vinden achter de kassa in een kledingwinkel. Ze is erg nieuws- en leergierig en wilt zich de komende jaren in de journalistieke wereld ontwikkelen.

Al van jongs af aan is Gaia op veel creatieve vlakken druk bezig. Zo stond ze als klein meisje zingend op en vertelde de meest bijzondere verhalen. Nu nog steeds is Gaia veel met muziek bezig en is ze ook geïnteresseerd in fotografie en schrijven.

Reacties

Your email address will not be published.