Het supporterscafé grootste succes van PEC Zwolle? 

Voor krap 30 procent van de stadioncapaciteit trapte PEC twee weken geleden in het IJsseldelta stadion af tegen Feyenoord. Alles was anders dan anders; geen gejuich of gezang of andere gebruikelijke rituelen om de Zwolse equipe te ondersteunen. Teleurstelling en chagrijn over de genomen corona-maatregelen overheersten in het stadion.  De supporters zochten liever hun heil bij Jacob en consorten in het supportershome. 

In het supportershome gelden de horecaregels- en maatregelen ook, daardoor zijn er minder bezoekers en dalen de inkomsten. Wel kreeg cafébaas Jacob Broekhuis een compliment van de veiligheidsregio, de Coronamaatregelen werden volgens de instantie keurig opgevolgd. De uitbater van het supportershome geeft wel toe dat hij soepel omgaat met regels als een maximale groepsgrootte van vijf personen. “Zodra de politie en de BOA’s uit zicht verdwenen zijn gaan wij heus wel met z’n zessen aan een tafel staan”. 

Achter het hek van de catacomben verkoopt Jacob Broekhuis gedurende de wedstrijden blikken drinken, in een poging het verlies van de inkomsten in ieder geval voor de helft te compenseren. Ook moeten er volgens hem activiteiten blijven als loterijen om afdelingen zoals de kidsclub rendabel te houden. Jacob hoopt op een versoepeling vanaf januari. “Tot die tijd blijft het roeien met de riemen de we hebben.” 

Reacties

Your email address will not be published.