Schuif je ook Aan Tafel?

Aan Tafel is een Nederlandstalig platform voor Dungeons & Dragons dat is opgezet door een groepen vrienden. Zij willen door middel van dit platform een manier creëren mensen te helpen die geïnteresseerd zijn in DND (Dungeons & Dragons), maar niet echt weten hoe ze moeten beginnen met spelen. Zo is Jort een beginnende speler en zou iemand die ook net begint met Jort meegroeien naar mate de verhaallijn bij het spelplatform Aan Tafel vordert.

Wat is Dungeons & Dragons?

Dungeons & Dragons is een roleplaying game waarin je speelt als een door jou bedacht karakter in een verhaal dat onder leiding staat van een spelleider (De Dungeon master). Dit verhaal wordt beïnvloed door de keuzes die jij als het karakter hebt gemaakt. De mate van invloed van deze keuzes wordt bepaald door de door jou gerolde dobbelstenen en de uitslagen daarvan. Maar, wat is Dungeons & Dragons voor de leden van Aan Tafel?

“Het is voor mij een vorm van escapis-me. Waar ik vroeger met vrienden naar de kroeg ging om te kletsen en bier te drinken, doen we dat nu aan de hand van een verhaallijn”, vertelt Stijn de Boer, de Dungeon master van Aan Tafel.“Voor mij is het een ware uitlaatklep geweest. Ik weet ook niet of ik de lockdown even goed was doorgekomen als ik niet de regelmatige sessie had gespeeld gedurende de lockdown”, geeft Peter de Jager aan.“Ik ben een fantasy-geek en ben dol op dingen als musicals, theater en bordspellen. Dungeons & Dragons is voor mij dus echt de perfecte combinatie als een vorm van escapisme. Eventjes weg zijn is heerlijk”, legt Eline Rotmensen uit.

Wat is escapisme?

Escapisme is in essentie het ontsnappen van de dagelijkse sleur van het leven en hierdoor niet al te veel stressen over hetgeen wat je dagelijks bezig houdt. Laat dat zijn school, werk of zelfs familie gerelateerde stress en problemen. Door escapisme te combineren met een sociaal spel als Dungeons & Dragons pak je 2 vliegen in 1 klap, je kunt bij de mensen zijn die je fijn vindt zonder je druk te moeten maken over wie wat denkt, doet of al gedaan heeft in de afgelopen

week. Je kan letterlijk ontsnappen met jouw favoriete mensen naar een andere wereld. Een wereld waar in jij samen met jouw medespeler het verhaal bepaald.

Escapisme is namelijk bedoeld om te zorgen dat jij je heel even niet druk hoeft te maken over alle dingen in jouw leven, maar gewoon even daarvan kan ontsnappen en in het nu kan leven. Dit kan op allerlei manieren. Ga snowboarden of mountainbiken. Maar waarom niet ontsnappen naar een andere werkelijkheid om op deze manier jezelf (al is het maar voor heel even) van je stress af te helpen.

Reacties

Your email address will not be published.