Het kan weer: een zorgeloze vakantie op Rabbit Hill 

“Het geeft een vrij gevoel dat alles weer mag zonder beperkingen en we kunnen met zijn allen weer plezier hebben!”, zegt Robert enthousiast. De sportieve vader loopt samen met zijn kinderen naar het zwembad. Onderweg stoppen ze even voor een ijsje. Het is voorjaarsvakantie en dat betekent voor veel gezinnen een weekje of weekendje weg. Sinds alle coronaregels zijn opgeheven is er steeds meer leven op vakantieparken, zo ook op Landal Rabbit Hill. Alle activiteiten, het zwembad en de speeltuinen zijn weer open voor iedereen. Dat maakt de vakantie een stuk leuker voor de vakantiegangers.   

Zaterdagmiddag, het zonnetje schijnt en buiten heerst er een lekkere drukte van spelende kinderen. “Tikkie, jij bent hem!”, giert het over de buitenspeeltuin. De kinderen rennen achter elkaar aan en even later loopt er een jongetje met tranen over zijn wangen weg. “Ze spelen vals”, zegt hij tegen zijn moeder. Het jongetje wordt getroost en huppelt naar de kinderboerderij. Daar huppelen de konijnen rond en aaien mensen over de zachte vacht van de geitjes. 

“Ik kan je zeggen dat dit meteen een van de beste vakanties sinds tijden is.”

De zon schijnt fel, maar er waait een koude wind. Een dikke jas is nog wel nodig. Even verderop zijn er kinderen druk in de weer met het maken en versieren van wafels. De wafels worden warm gemaakt boven een vuurkorf. Er klinkt veel geroezemoes. Ouders kletsen met elkaar en helpen de kinderen een handje. De muziek staat aan en mensen kijken vrolijk. “Dit is onze eerste vakantie weer sinds de corona tijd, maar ik kan je zeggen dat dit meteen een van de beste vakanties sinds tijden is. Ik krijg een lach op mijn gezicht omdat ik mijn kinderen zo zie genieten. Wij beseffen wat we hebben gemist gedurende die twee jaar. Iedereen is zo blij dat het eindelijk weer kan”, vertelt Marieke met een glimlach op haar gezicht.  

Tussen de dieren en het bos 

Op Landal Rabit Hill verblijf je midden op de Veluwe, tussen de dieren. Vanuit je raam zie je de konijnen voorbij huppelen en als je goed kijkt zie je ook eekhoorntjes voorbijrazen en de bomen in schieten. Het vakantiepark biedt ook de mogelijkheid om je honden mee te nemen. Aan de rand van het park staan de speciale hondenhuisjes, met een speciaal hek eromheen. Je verblijft dan dicht bij een bos, waar je kunt wandelen en de honden kunt uitlaten. “Ideaal deze plek. De honden hebben hier een ruime plek om te spelen. Zo hebben wij en onze honden een leuke vakantie”, aldus Rita. De vrolijke vrouw van een jaar of 60 is op weg naar de hondensnackautomaat voor koekjes voor haar viervoeters.  

Veel kinderen steppen voorbij, gevolgd door ouders op de fiets. “Ik wil zwemmen en spelen, niet weg van het park”, zegt een verdrietig steppend jongetje tegen zijn moeder terwijl hij bijna tegen een hond aanstept. De omgeving van Rabit Hill is de perfecte plek om er op uit te trekken met de fiets. Er is veel te zien in de omgeving en er zijn veel activiteiten te doen. Juist nu alles weer open is voor iedereen is het leuk om er op uit te trekken.  

Vakantie in eigen land 

Uit cijfers van het CBS blijkt dat sinds de coronacrisis veel meer Nederlanders kiezen voor vakantie in eigen land en vakanties op vakantieparken. Vooral in de zomers brachten meer Nederlanders hun vakantie door in eigen land. Het aantal zomervakanties in Nederland steeg in 2020 al met ruim 6 procent ten opzichte van 2019, van 9,9 naar 10,5 miljoen. Het aantal zomervakanties met een buitenlandse bestemming daalde juist sterk: van 13,7 miljoen naar 4,4 miljoen (67 procent). Ook verbleven meer mensen in een vakantiehuisje dan op een camping. Zal dat nu alles weer open is zo blijven?

Een negentienjarige vrolijke en creatieve student Journalistiek. Door haar grote nieuwsgierigheid komt ze alles te weten wat ze nodig heeft voor het schrijven en produceren van haar stukken. Haar hoofd zit vol ideeën waar ze graag mee aan de slag gaat. Ze is vooral geïnteresseerd in lifestyle en food.

De aankomende jaren wilt ze zich graag gaan ontwikkelen in de Journalistieke wereld. Van kleins af aan wist ze al wat ze later wilde worden. Tijdschriftenmaker, net als Linda de Mol bijvoorbeeld. Wie weet komt ze ooit zo ver.

Reacties

Your email address will not be published.