Uit De Werkplaats 2020-2021

Uit De Werkplaats 2020-2021

Mijn vader moest overleven’

Esther Cat is relatietherapeut. Zij geeft therapie aan stellen die problemen ervaren in hun relatie. In dit interview legt zij uit wat hechting in je jeugd voor invloed heeft op je relatie.

‘Mijn vader moest overleven, ook al zou ik dat niet zo genoemd hebben toen ik negen jaar was.’ Esther Cat vertelt over haar ervaring met haar relaties in haar jeugd. Zij is relatietherapeut en helpt stellen om een betere connectie met elkaar te krijgen.

Zelf vertelt zij over haar eigen jeugd. Haar ouders zijn gescheiden, waardoor zij met eigen ogen zag hoe haar vader moest overleven. ‘Ineens moest hij voor een aardappel koken, dat had hij nog nooit gedaan. Hij moest overleven, zijn vrouw was weg en nu moest hij voor zichzelf en voor zijn dochter zorgen. Liefdesverdriet verwerken en voor zijn eigen dochter zorgen, dat was niet makkelijk volgens Esther. Vanuit haar eigen ervaringen is zij begonnen met relatietherapie geven. Daarbij vind zij hechting als kind heel belangrijk. De hechting beschrijft zij als ontwikkeling van een stabiele relatie in de liefde. Daar bedoeld zij niet alleen liefde voor iemand anders, maar vooral liefde voor jezelf. Het leren van jezelf te houden, tijd met jezelf door te brengen.

In het interview met Esther, vertelt zij hoe belangrijk het is om van jezelf te houden. Ook vertelt zij het verschil tussen van iemand anders houden en voor jezelf te kiezen. Wil je erkend worden door iemand of wil je geliefd worden door iemand? Het heeft allemaal veel met je eigen jeugd te maken hoe je reageert op een relatie.

Esther Cat helpt verder mensen met ademhalingstherapie om dichter tot zichzelf te komen en een betere relatie met zichzelf te krijgen en uiteindelijk ook een betere relatie met een partner te krijgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *