/

Goed nieuws! De motie is er door!

Pam, Tessa en Jolanda

De Gemeente Nijkerk sloeg de plank mis bij het niet verstrekken van de Individuele Studietoeslag (IST) voor studenten met een medische beperking die niet kunnen bijverdienen naast hun studie. In een vorig nieuwsbericht kwam naar voren dat studente Tessa (19) contact heeft gezocht met raadsleden van de Weijer (CDA Nijkerk) en Nijeboer (VVD Nijkerk).

Samen zijn ze in gesprek gegaan over deze kwestie en gaven gehoor aan Tessa haar verhaal. Van de Weijer en Nijeboer zijn hier mee aan de slag gegaan en hebben andere partijen er van overtuigd dat de studietoeslag verstrekt moet gaan worden vanaf 1-01-22. “Het heeft even geduurd maar het is gelukt om dit onderwerp op de agenda van de begroting te krijgen. Dan wordt er door de raad een besluit genomen. Daar mag je erg trots op zijn!”, vertelt Pam van de Weijer.

Afgelopen donderdag, 4 november, vond de begroting plaats in Nijkerk. De burgemeester, alle wethouders, de raad en de fracties kwamen bijeen om alle plannen en keuzes voor het komende jaar te bespreken. Pam van de Weijer en Jolanda Nijeboer hebben namens hun partijen de motie ingediend om de Individuele Studietoeslag te verstrekken in de gemeente Nijkerk. Deze motie werd ook ondertekend door de partijen: CU-SGP, PRO21 en de Lokale Partij. De motie werd door alle vijf partijen unaniem aangenomen.

Voor nu is het de bedoeling dat de IST wordt verstrekt vanaf 1-1-2022 met terugwerkende kracht. Het kan namelijk nog 4-5 maanden duren voordat alles geregeld is. In de gemeente Nijkerk gaat het om ongeveer zeven personen die naar de IST hebben gevraagd.

Een negentienjarige vrolijke en creatieve student Journalistiek. Door haar grote nieuwsgierigheid komt ze alles te weten wat ze nodig heeft voor het schrijven en produceren van haar stukken. Haar hoofd zit vol ideeën waar ze graag mee aan de slag gaat. Ze is vooral geïnteresseerd in lifestyle en food.

De aankomende jaren wilt ze zich graag gaan ontwikkelen in de Journalistieke wereld. Van kleins af aan wist ze al wat ze later wilde worden. Tijdschriftenmaker, net als Linda de Mol bijvoorbeeld. Wie weet komt ze ooit zo ver.

Reacties

Your email address will not be published.