Uit De Werkplaats 2020-2021

Uit De Werkplaats 2020-2021

Orange the world expositie geopend in Arnhem

 De Amsterdamtoren, de Sassenpoort in Zwolle, het Abdijplein in Middelburg. Allemaal kleurden ze tegelijk oranje, samen met meer dan 200 andere objecten in Nederland. Deze lichtshow was de aankondiging van de start van de Orange the World campagne. Een evenement om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen en meisjes.  

Wereldwijd heeft één op de drie vrouwen te maken met fysiek of seksueel geweld. In Nederland is dat zelfs 45 procent. Mede hierdoor werken de Soroptimisten dit jaar mee aan de organisatie van het evenement, dat internationaal gedaan wordt door UN Women. De Soroptimisten is een organisatie van vrouwen die al jarenlang geld inzamelen voor verschillende goede doelen over de hele wereld. Mede-organisateur Maartje Kaper vertelt over de geopende expositie, de bijbehorende kunstwerken, de mensen achter de kunst én wat het nou echt zo belangrijk maakt.

Geboren en woonachtig in Arnhem, Louis is geïntereseerd in cultuur, van muziek tot literatuur en kunst en alles er tussenin. De mens daarachter dus zeker ook. Dit is dus ook wat hij aan het licht wil brengen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *