Uit De Werkplaats 2020-2021

Uit De Werkplaats 2020-2021

Wintersport in eigen land: “Bijna net zo leuk!”

Luuk Kroeze aan het skiën in zijn woonwijk (beeld: Wouter de Wilde / WDW Foto’s)

ENTER- Sneeuw in Nederland, een paar weken geleden dacht nog niemand eraan maar vandaag is het dan toch echt werkelijkheid. Voor Luuk Kroeze uit Enter was dan ook snel bedacht, wintersport in eigen land.

Luuk Kroeze bedacht zich zondag geen enkel moment: “Normaal gaan we altijd met de slee achter de auto, maar nu dacht ik waarom gaan we niet met de ski’s achter de auto. Er ligt toch voldoende sneeuw dus heb meteen mijn ouders gevraagd of het mocht.” Dat mocht, dus de skilatten werden meteen tevoorschijn gehaald.

tekst gaat verder onder video

Daan, het broertje van Luuk, is de eerste die zich eraan waagt: “Ze gebruiken mij gewoon als proefkonijn” vertelt hij lachend. Met glimlach van oor tot oor bevestigt hij de skilatten onder zijn schoenen. Met een vaartje glijdt hij over de met sneeuw bedekte klinkers, het is net alsof hij niet anders is gewend.

tekst gaat verder onder foto

Luuk Kroeze samen met zijn broertje Daan achter de auto aan ‘t skiën (beeld: Wouter de Wilde / WDW Foto’s)

Corona ondergesneeuwd

De buurt loopt inmiddels uit en komt kijken naar het spektakel in de straat. Corona lijkt wel even ondergesneeuwd. Terwijl de ene buurvrouw oppert om een pan vol glühwein te maken is de andere al onderweg naar de supermarkt om extra chocomel te halen. “We maken er even ons eigen feestje van.”

Het wordt inmiddels drukker in de straat, steeds meer auto’s komen tevoorschijn met een slee of ski’s erachter. Een toekijkende buurvrouw zegt: “We gaan er gewoon van genieten, dit is een keer wat anders dan de bergen in Oostenrijk.”

Journalist en fotograaf. Komt uit het Twentse dorpje Enter. Geïnteresseerd in landelijk-, regionaal-, tech- en sportnieuws.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *