Uit De Werkplaats 2020-2021

Uit De Werkplaats 2020-2021

Wageningen slaat klimaat alarm

WAGENINGEN – Wageningen had zeker de sfeer van een protest. Nou ja, eentje in de jaren 60 dan. Het veld stond vol posters en vlaggen, ‘like the oceans, we rise’ stond er op velen.

Op een geïmproviseerd podium stond een kleine band van een zangeres, drummer, banjospeler, gitarist en een zaag die wordt bespeeld met de strijkstok van een viool. ‘Don’t worry, be happy’ klinkt door het hele veld. Deze boodschap is juist het tegenovergestelde van waarom ze er nou stonden. De opwarming van de aarde werd hier maar al te serieus genomen. Na een groepsmeditatie over de toekomst van de aarde en een reeks aan sprekers. Bestaande uit dichters en activisten, was het tijd voor het klimaat alarm. Twee minuten lang klonk er een oorverdovend gefluit, het bespelen van trompetten en trommels. Lopend door de menigte voelde je de energie. En net op het moment, wanneer de eerste fluitjes en pannen te horen zijn, begon het te regenen. Twee minuten lang. Eerst een koude regen, en daarna een korte golf hagel. De demonstranten werden er alleen maar enthousiaster van. En als de activisten op het podium aangaven dat het tijd was om te stoppen, verdween de regen meteen. En toen liep iedereen, achter de wolken aan, het veld af.

Geboren en woonachtig in Arnhem, Louis is geïntereseerd in cultuur, van muziek tot literatuur en kunst en alles er tussenin. De mens daarachter dus zeker ook. Dit is dus ook wat hij aan het licht wil brengen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *