Uit De Werkplaats 2020-2021

Uit De Werkplaats 2020-2021

Vrouwelijke ondernemers en kleine bedrijven helpen met groeien door sociale media. Dorien weet er alles van

ZWOLLE- “Ik heb twee passies, kinderen en media en op deze manier kan ik ze combineren”. Dorien van Winsum is twintig jaar oud en is in september 2020 begonnen met haar bedrijf Socialsbydo. Zij helpt vrouwelijke ondernemers en kleine bedrijven om hun sociale media een boost te geven. In het begin was het zoeken naar wat zij precies moest doen, maar door de juiste keuzes te maken heeft zij nu een goed lopend bedrijf waarmee ze in de toekomst wil groeien. 

“Ik zou eigenlijk na mijn studie als au-pair gaan werken in Amerika. Door corona was dit helaas niet mogelijk. Toen ben ik mijn bedrijf gestart en ik ben er nog steeds erg blij mee”. Het bedrijf houdt zich bezig met sociale media en Instagram management van bedrijven. “Door een goed plan te maken over de inzet van Instagram en passende content te maken kan ik een bedrijf helpen zichtbaar te worden op Instagram. Daardoor kan de omzet worden vergroot”, vertelt Dorien vol passie. 

De start van Socialsbydo verliep soepel, maar toch zou Dorien een paar dingen anders doen als zij er nu op terug kijkt. Als tips geeft Dorien: “Als je eigen baas bent kan je zelf bepalen wanneer je begint. Bij de start van mijn bedrijf ging ik soms laat in de ochtend mijn bed uit, maar dit zorgde dat ik geen goed ritme kreeg. Daarnaast wist ik in het begin niet goed wat de identiteit van het bedrijf was en waar Socialsbydo voor stond. Een punt dat ik nu anders zou doen is van tevoren een plan maken waarin precies staat hoe ik een project uitvoer. Ondertussen heb ik dat wel, maar het is handig om dit vanaf het begin te hebben.”  

Vol motivatie begon Dorien aan haar nieuwe avontuur als ondernemer. Klanten waren er wel dus dat was fijn, maar in november raakte ze de draad een beetje kwijt. “Op dat moment wist ik het gewoon even niet meer. Want wat wil ik? Ik liet het even rusten maar wilde het bedrijf niet opgeven. In januari besloot ik te investeren in een coach. Dit was echt een super goede keuze. Mijn motivatie en visie van het bedrijf kreeg ik weer terug,” aldus Dorien. 

Het bedrijf van Dorien maakt nu een vliegende start want de klanten komen sneller, de sales gaan beter en zij weet wat ze met het bedrijf wil bereiken. “In de toekomst wil ik mij meer focussen op bedrijven en ondernemers uit de kinderbranche of ondernemende moeders, maar vooralsnog zijn de klanten erg wisselend en sla ik geen opdrachten of klanten af. Nu werk ik wel al samen met een kinderkamerstyliste maar aan de andere kant ook met de GGD waarvoor ik een campagne maak over een jongeren monitor, maar in de toekomst wil ik mijn doelgroep wel verkleinen en me specialiseren”, zegt Dorien. 

Naast Socialsbydo werkt Dorien ook als au-pair. “Als ik straks wel naar Amerika ga wil ik ook graag op deze manier doorgaan met mijn bedrijf alleen dan op afstand,” vertelt Dorien. Een goede combinatie tussen haar passie en hobby waardoor het bedrijf ook goed loopt. 

Beeld: Dorien van Winsum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *