Uit De Werkplaats 2020-2021

Uit De Werkplaats 2020-2021

“Dat is uiteindelijk wat je verder brengt, je eigen weg gaan.”

Uit je comfortzone komen. Het is voor de ene persoon makkelijker dan voor de ander, maar voor velen blijft het toch spannend, iets doen wat je niet kent. Toch zetten veel mensen op een bepaalde leeftijd de stap om iets uit te proberen wat zij nog nooit eerder hebben gedaan. Voor de ene persoon is dat uit huis gaan en voor de ander een verre reis maken. De 26-jarige Roland Blankman besloot na een roerige periode de Santiago de Compostella te gaan lopen. Een flinke stap buiten zijn comfortzone.

“Al een tijdje zat ik niet zo lekker in mijn vel, ook zodanig dat mijn werk ook niet zo lekker meer ging. Toen kwam de realisatie: ‘ja, waar ben ik nu mee bezig?’ en zo ben ik, naast dat ik kneiterhard mijn best ben gaan doen voor mijn werk, ook naar andere dingen gaan zoeken die buiten mijn comfortzone lagen.”

Naast een nieuwe sport, boulderen, uit te proberen, sprak hij met een nieuw huisgenootje over een pelgrimsroute in Spanje. Deze route had zij een keer bewandeld en zij vertelde dat zij op die manier haarzelf weer was tegen gekomen. “Ik had gewoon heel veel zin om te reizen en toen ik het met haar daarover had, toen kwam zij met deze pelgrimsroute en dat zij zichzelf daardoor veel beter heeft leren kennen. Ja, dat was precies wat ik zocht.”

Zelf is Roland meer een persoon die eerst de kat uit de boom kijkt. Deze reis waarbij hij helemaal op zichzelf aangewezen is, brengt natuurlijk ook wat onzekerheden met zich mee, maar daar kijkt hij toch ook wel erg naar uit. “Ja, ik kan geen Spaans, dat is natuurlijk wel een dingetje en ik wil beginnen in Frankrijk en ik kan ook geen Frans haha. Ik hoop wel dat ik daar veel nieuwe mensen leer kennen en ik moet mezelf dan ook wel een beetje pushen om mezelf open te stellen aan mensen die ik pas kort ken. Dat is wel echt uit mijn comfortzone komen.”

Uit je comfortzone komen brengt je verder, je doet dingen die in eerste instantie eng leken, maar dat uiteindelijk toch niet blijken te zijn. Daar groei je als persoon van. Sinds Roland dat meer doet, vindt hij het makkelijker om vragen te stellen en mensen aan te spreken. “Uit je comfortzone stappen is voor iedereen anders. Ik zou zeggen, doe wat jij wilt, wat voor jou goed voelt en wat jij wilt bereiken. Dat is uiteindelijk wat je verder brengt, je eigen weg gaan.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *