Uit De Werkplaats 2020-2021

Uit De Werkplaats 2020-2021

Hydrateren die krullen!

Elk haartype heeft zo een bepaalde verzorging nodig, maar krullen hebben toch wel een extra speciale behandeling nodig. Veel krullenbollen hebben last van pluizend en droog haar. Kapper Geke heeft een kapsalon in Amersfoort en heeft inmiddels veel ervaring met het knippen en verzorgen van krullen.

Het begint bij de structuur van het haar. Een enkele haar is opgebouwd uit schubben, deze liggen bij stijl haar netjes over elkaar heen. Bij krullend haar is dat niet het geval, daar liggen de schubben veel ongelijker over elkaar en sluiten zo minder op elkaar aan, hierdoor gaat het haar krullen, maar is het ook veel gevoeliger voor warmte en uitdroging.

Volgens Geke is het daarom van groot belang om het haar goed te hydrateren. “Er bestaan bepaalde producten die je kunt aanbrengen en niet hoeft uit te spoelen. Deze producten verzorgen het haar van binnen en van buiten. Voor krullen zijn deze producten extra belangrijk om uitdroging te voorkomen. Uitgedroogd haar wordt namelijk pluizig haar en dat is nu precies wat je niet wilt als jouw haar krult.” legt zij uit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *