Nino Willems opent nieuwe horecazaak in Zwolle  

Op zaterdag 28 mei werd The Salty Seafood shop officieel geopend in Zwolle. The Salty Seafood shop focust zich voornamelijk op gerechten die gemaakt zijn van vis, maar daarnaast worden er ook vegetarische alternatieven aangeboden. Nino Willems vertelt in dit artikel hoe The Salty Seafoodshop ontstaan is en wat er allemaal in de zaak te verkrijgen is.  

Voordat Nino met een eigen zaak begon, werkte hij in verschillende restaurants, waaronder in de Liberije in Zwolle. Door de ervaring die hij daar opdeed en zijn liefde voor vis, besloot hij samen met zijn vriendin Aysen Bilal, een eigen horecazaak te beginnen in Zwolle.  “In Zwolle heb je nou eenmaal weinig zaken en restaurants die zich écht focussen op vis. Wij besloten daar daarom verandering in te brengen met The Salty Seafood shop.” The Salty Seafood shop focust zich voornamelijk op snelle maaltijden, bereid met vis. “In de Salty Seafood shop verkopen wij vooral conserven. Dit zijn onder andere gerechten met sardientjes en kroketten gemaakt van garnalen en kreeft.”    

Vegetarische alternatieven  

Naast visgerechten, biedt de Salty Seafood shop ook vegetarische alternatieven aan. “Wij verkopen onder andere vegetarische salades en kaaskroketten,” zegt Nino. “Voor deze vegetarische maaltijden werken wij samen met Eef Stel, een groenteboer uit Dalfsen. Dit bedrijf levert ons specerijen en kruiden voor deze gerechten.”  

Duurzame vis  

Eef Stijl is niet het enige bedrijf waar de Salty Seafoodbar mee samenwerkt. Een lokale familie uit Urk levert het bedrijf duurzame vis, waarmee de gerechten bereid worden.   “Deze familie, waarvan wij onze vis krijgen, heeft eigen schepen waarmee ze vissen op een duurzame manier vangen,” vertelt Nino erover. “Door het op een duurzame manier te doen zorg je voor minder uitstoot en minder bijvangst. Dat vinden wij al horecazaak erg belangrijk.”  

Salty Seafoodbar 

De gerechten die in The Salty Seafood shop bereid worden zijn voornamelijk bedoeld voor afhaal en bezorging. In The Salty Seafood shop, die in augustus geopend zal worden, kunnen mensen ook daadwerkelijk eten. “Bij de Sealty Seafoodbar kunnen mensen onder het genot van een drankje een lekkere maaltijd met vis bij ons komen eten,” zegt Nino erover. “Maar ook daar bieden wij vegetarische opties aan.”  

Toekomst  

Als het om de Salty Seafood shop gaat, kijkt Nino met een positieve blik naar de toekomst. “Op dit moment is het moeilijk om een eigen bedrijf op te starten, maar dat maakt de uitdaging voor ons niks minder,” lacht Nino. “Ik hoop dat de toekomst heel veel mooie momenten voor ons bedrijf gaat meebrengen.”  

Mijn naam is Nina Louwman. Ik ben 21 jaar en ik kom uit Amersfoort. Voordat ik aan de opleiding Journalistiek begon volgde ik de opleiding Mediaredactie in Amersfoort. Hierdoor heb ik al enige ervaring opgedaan in de media wereld. Ik hoop mijzelf door deze opleiding de komende jaren verder te ontwikkelen als journalist.

Reacties

Your email address will not be published.